Hooipolder

Knooppunt Hooipolder
Kruisende wegen
Type diamantaansluiting

Opengesteld 1989
Het knooppunt Hooipolder is een knooppunt in Nederland, uitgevoerd als diamantaansluiting, ook wel haarlemmermeeraansluiting genoemd. Het is feitelijk een afrit. Het knooppunt ligt bij Raamsdonksveer in de provincie Noord-Brabant. Hier kruist de A27 de A59.


Grotere kaart weergeven

Naamgeving
Het knooppunt is vermoedelijk vernoemd naar de omliggende polder, die voornamelijk naar het oosten ligt. In de aangrenzende plaats Raamsdonksveer is ook een wijk genaamd Hooipolder.

Inrichting
Het knooppunt is vormgegeven als reguliere afrit van de A27, waarbij alleen de A27 ongelijkvloers over het knooppunt gaat. De A59 is hier kortstondig onderbroken door twee verkeerslichten. Het knooppunt is vormgegeven als een haarlemmermeeraansluiting, ook wel een diamantaansluiting genoemd. Het viaduct van de A27 is breder dan de snelweg zelf, en biedt ruimte aan extra rijstroken of rangeerbanen voor een eventueel klaverblad. Naar het noordwesten ligt de plaats Raamsdonksveer, de andere zijden zijn onbebouwd. Het knooppunt ligt circa 2 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis
Op 7 maart 1967 werd de A27 opengesteld vanaf Oosterhout tot Geertruidenberg met 2×2 rijstroken. In 1969 opende de rijksweg 59 met één rijbaan tussen Terheijden en Vlijmen. In november 1989 is de rijksweg 59 verdubbeld naar een 2×2 autosnelweg, met uitzondering van het stukje rondom het knooppunt Hooipolder. Dit omvatte het deel vanaf Wagenberg tot Sprang-Capelle. Vanaf dat moment was er sprake van een "knooppunt" Hooipolder.

Toekomst
Korte termijn-oplossing
In het najaar van 2011 gaat Rijkswaterstaat de opstelstroken op de A59 vanuit Zonzeel naar Utrecht verlengen. Deze komen waarschijnlijk in de middenberm binnen de pijlers van de Oosterhoutseweg te liggen. Het is een fileproof-maatregel, die de files niet gaat oplossen, maar wel gaat verkorten en korter in tijdsduur maakt. Na de werkzaamheden is het niet meer mogelijk om vanaf Raamsdonksveer nog richting Utrecht te rijden via het knooppunt Hooipolder.

Structurele oplossing
Rijkswaterstaat is voornemens om tussen 2013 en 2018[4] de A27 te verbreden naar minimaal 3 tot 4 rijstroken per richting tussen het knooppunt Lunetten en knooppunt Hooipolder. In februari 2010 is hiervoor de MER uitgebracht, in alle varianten gaat men uit van een vervollediging van het knooppunt Hooipolder als een klaverblad met rangeerbanen.

Verkeersintensiteiten
Weg van naar int. 2006
Oosterhout knooppunt Hooipolder 73.900
knooppunt Hooipolder Geertruidenberg 81.700
Raamsdonk knooppunt Hooipolder 57.800
knooppunt Hooipolder Waspik 55.400