Holendrecht

Knooppunt Holendrecht
Kruisende wegen
Type trompet+half-turbine

Opengesteld 1974
Het knooppunt Holendrecht is een dubbelknooppunt in Nederland, uitgevoerd als een trompet met geïntegreerde aansluiting en een halfturbine. Het knooppunt ligt ten zuiden van Amsterdam in de provincie Noord-Holland. Hier kruist de A2 de A9.


Grotere kaart weergeven

Naamgeving
Het knooppunt is vernoemd naar het riviertje de Holendrecht dat ten zuiden van het knooppunt stroomt. Naast het knooppunt is ook een Amsterdamse wijk, een metrostation en treinstation naar de Holendrecht vernoemd.

Inrichting
Het knooppunt bestaat uit twee delen, vergelijkbaar met het knooppunt Ridderkerk, doch op iets kortere afstand van elkaar. Beide knooppunten liggen 1 kilometer uit elkaar en kunnen als één knooppunt beschouwd worden. Holendrecht-Zuid bestaat uit een trompetknooppunt met de aansluiting Amsterdam-AMC erin verwerkt. Het knooppunt Holendrecht-Noord is een half turbineknooppunt. In beide gevallen is de A2 de doorgaande verbinding, de A9 eindigt en begint op het knooppunt. Het centrale deel telt 4 rijbanen met in totaal 12 rijstroken. De aansluitende A2 naar het noorden telt 2×4 rijstroken en 2×6 rijstroken naar het zuiden. De A9 telt 4+3 rijstroken richting westen en 2×2 rijstroken naar het oosten. Het knooppunt ligt circa 4 meter beneden zeeniveau.

Geschiedenis
Reeds in de jaren 40 werd begonnen met de aardenbanen voor de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, maar het gedeelte rond het knooppunt Holendrecht ging in 1951 in uitvoering. Op 21 oktober 1952 werd de eerste rijbaan opengesteld, waarna op 1 april 1954 de gehele A2 werd opengesteld tussen Amsterdam en Utrecht met 2×2 rijstroken. In 1973 werd begonnen met een provisorische verbreding naar 2×3 rijstroken, wat in 1976 voltooid was.

In 1968 was de aanleg voorzien van de rijksweg 6 Velsen – Groningen, die bij Holendrecht haar meest zuidelijke punt zou hebben. Het knooppuntontwerp was een zogenaamde "vlinderdas", met zeer soepele semi-directe verbindingsbogen voor de relaties van Amsterdam naar Lelystad en van Utrecht naar Haarlem. Omdat het wegvak tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Muiderberg voorlopig nog niet zou worden aangelegd, en er bezuinigd moest worden, werd het knooppunt bij aanleg zo minimaal mogelijk aangelegd. Volstaan werd met het kunstwerk voor de zuidelijke hoofdrijbaan van rijksweg 6 van Amstelveen naar Lelystad, waarop provisorisch een trompetaansluiting op de A2 werd gerealiseerd. Voor de verbindingswegen werden wel alle grondwerken aangelegd, maar deze zijn eind jaren ’80 verwijderd ten behoeve van de aanleg van de Ringweg A10.

Oorspronkelijk gepland vlinderdas-knooppunt. Tekening RijkswaterstaatOp 5 november 1974 werd rijksweg 6 met opengesteld tussen Ouderkerk en het knooppunt Holendrecht-Zuid, waarmee het knooppunt een feit was. In 1978 werd dit deel van rijksweg 6, dat inmiddels A9 heette, verbreed naar 2×3 rijstroken. De A9 tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht-Noord werd pas op 30 maart 1982 opengesteld, en in juni 2000 werd de Meibergdreef aangesloten in het knooppunt, gebruik makende van de lus welke voor de verbindingsweg van Lelystad naar Utrecht was voorzien. Vanaf dat moment was het knooppunt Holendrecht in zijn huidige vorm gereed.

Tussen 2006 en 2010 werd de A2 ten zuiden van het knooppunt Holendrecht naar 2×5 rijstroken. Tussen Abcoude en het knooppunt Holendrecht-Zuid liggen zelfs kortstondig 2×6 rijstroken.

De plannen om de A6 tussen de knooppunten Holendrecht en Muiderberg aan te leggen kwam opnieuw ter sprake bij de trajectstudie Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). In 2006 werd dit project door de MER-commissie positief beoordeeld. In 2006 en 2008 werd door de politiek uiteindelijk toch gekozen om de bestaande snelwegen A1 en A9 fors te verbreden, in plaats van aanleg van het ontbrekende wegvak.

Toekomst
In het kader van de planstudie Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA), wordt de A9 verbreed. De A9 wordt tussen het knooppunt Badhoevedorp en het knooppunt Holendrecht verbreed naar 2×4 rijstroken. De A9 wordt tussen het knooppunt Holendrecht en het knooppunt Diemen verbreed naar 2×5 rijstroken plus een wisselstrook. Deze komt deels in een tunnel te liggen met een parallelstructuur. Tevens krijgt het knooppunt Holendrecht ook 2×5 rijstroken tot aan Ouderkerk aan de Amstel, om aan te sluiten op de verbrede A2 vanuit Utrecht.

Verkeersintensiteiten
Weg van naar int. 2006
Ouderkerk aan de Amstel knooppunt Holendrecht 117.800
knooppunt Holendrecht Abcoude 166.500
Amsterdam-Bullewijk knooppunt Holendrecht 84.200
knooppunt Holendrecht Ouderkerk aan de Amstel 138.700